marți, 28 aprilie 2009

Scuze...

...pentru raritatea postarilor. Sunt prins acum cu teza de doctorat. Voi mai scrie, insa mai rar.

14 comentarii:

Marius Pârciu spunea...

Spor si multa bafta

Alexandru Gavris spunea...

Mersi mult :).

truman spunea...

despre ce ai ales sa scrii?

Alexandru Gavris spunea...

Te referi la teza de doctorat? Despre Manolache Costache Epureanu. Pentru cei care nu stiu, precizez ca a fost mana dreapta a lui Cuza in primii ani de domnie si, mai tarziu, primul lider al Partidului Conservator.

truman spunea...

da, la teza ma refeream. de ce tocmai despre el (si perioada respectiva)?

Alexandru Gavris spunea...

Pai pentru ca imi place secolul al XIX-lea si pentru ca "aripa" conservatoare in general si Manolache Costache Epureanu in special sunt subiecte putin abordate.

truman spunea...

ca iti place secolul al XIX-lea da, nu e greu de inteles. m-as fi asteptat totusi ca o zona 'putin abordata' sa fie cea contemporana (nu sunt specialist in istorie, eram insa curios). cine iti indruma teza?

Alexandru Gavris spunea...

Contemporana e, intr-adevar, o zona mai "obscura" si are, in plus, avantajul unei mai mari mediatizari. In schimb (si o spun din perspectiva unui om care si-a dat licenta in asa ceva) e mai expusa, tocmai de aceea, excesivei tentatii a politicului. Tendinta istoriei "oficiale" e aici mai mare decat oriunde (vezi "raportul Tismaneanu" si receptarea lui). In plus, si despre conservatorism s-a scris, putin. Iar multe lucrari aparute probeaza fie obedienta fata de materialismul istoric, fie crasul amatorism (ca sa nu zic impostura).
Indrumatorul meu de doctorat este d-l profesor Dumitru Ivanescu (specialist in epoca lui Cuza, dar si in istoria evreilor).
In alta ordine de idei, as fi curios sa stiu cu cine am onoarea de a dialoga. Nu ma deranjeaza anonimatul, e o simpla curiozitate.

truman spunea...

da, sigur ca riscul politizarii e foarte ridicat aici. insa mi se parea posibil (dintr-o privire aruncata pe site) sa te atraga tocmai din motivul asta, ca provocare. 'tentatia politicului' nu e totusi cumva un pericol care paste intr-o anumita masura orice perioada istorica? (aceasta este, in mod evident, o intrebare cel putin de amator:). nu e chiar anonimat..in sensul ca puteam la fel de bine sa folosesc un nume fictiv, dar foarte plauzibil (gen ion amioarei de la urziceni). te asigur insa ca identitatea mea concreta e prea umila ca sa merite onoarea de a ti se face cunoscuta. mult spor in continuare la lucrul pentru teza. esti in primul an?

Alexandru Gavris spunea...

Bineinteles ca orice perioada e susceptibila de politizare (chiar si preistoria). Nu am pretentia ca am evitat in totalitate acest risc.
Nu sunt in primul an. Sunt chiar spre finalizare... Mersi mult pentru urari :).
P. S.: Truman vine de la Capote sau de la presedintele omonim?

truman spunea...

in esenta ar putea 'sa vina' si de la ce ii este mai la indemina constiintei receptoare .. but you put me on the spot, so to say :).

toate felicitarile de rigoare daca esti spre final. acum, daca tot mi-am intrat in ritm cu interogatiile - vei avea si sustinerea in viitorul apropiat?

Alexandru Gavris spunea...

Da, o sa fie si aceea destul de curand.

truman spunea...

Pai in cazul asta chiar ai un spor demn de toata admiratia, nu vad motive de ingrijorare pentru 'raritatea postarilor'. Daca ar fi existat posibilitatea de a ajunge prin iasi destul de curind, as fi fost chiar curios - asta chiar si numai din ce am vazut pe site inainte de microdialog. Mult succes de pe acum!
P.S.: era destul de limpede de unde 'venea' truman (oricum, doar un impuls de moment). daca era sa nu rezist tentatiei unor trimiteri la istorie, ma tem ca m-as fi oprit la Martin Luther King sau la Obama:)

truman spunea...

sau la Malcolm X :D