marți, 2 decembrie 2008

Judetul nimanui

Judetul Iasi este, din cate am vazut, unul dintre putinele cu rezultate electorale echilibrate. Ceea ce, teoretic, ar fi de bine. Pentru ca "mobilizarea" excesiva in folosul unui partid sau al altuia (intalnita mai ales in sud si in vest) miroase de la o posta a efect de masa si a "epoca de aur". Daca scorurile sunt stranse, in schimb, inseamna ca apar macar premisele unui pluralism, a unei dezbateri deocamdata inexistente, in Iasi sau oriunde altundeva in Romania.
In practica insa lucrurile nu stau la fel de bine. Pentru ca Iasii nu "apartin", astfel, nici unui partid. Nu sunt nici ai PSD-ului, nici ai PDL-ului. Si, in aceste conditii, s-ar putea ca, dupa binestiutele naravuri politice din Romania, partidele sa se dezintereseze, in continuare, de acest teritoriu prea pestrit, prea neutru, prea plin de surprize, prea...indepartat.

3 comentarii:

Anonim spunea...

pana nu demult eram orasul psd-ului; prefer sa fim "ai nimanui" acum...

Alexandru Gavris spunea...

Salutare...ca de la un racovitist la altul! Cum am spus...pe undeva e bine ca e asa, pe undeva s-ar putea sa nu fie. Cat despre PSD...ai dreptate, in principiu. In 2000-2004 am fost "ai lor" si nu ne-a iesit nimic din asta.

Anonim spunea...

salutare ca de un racovitist la altul :)