sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Pe aproape...

Spuneam, intr-o postare din decembrie, ca mi-as fi dorit ca dl. Nichita sa ajunga ministru (sa ne debarasam odata de d-sa). Uite ca, in schimb, a ajuns dl. Cosmin Coman (pana acum, director de strategii in Primaria Iasi) secretar de stat. In Ministerul Finantelor, pe relatia cu institutiile financiare internationale. Sa speram ca va avea mai mult succes in negocierile cu acestea decat cu formatiile pe care le-a adus sa concerteze la diverse sarbatori si comemorari locale. Altfel, imaginati-va cum ar arata un imprumut trecut pe playback, precum Boney M la 14 octombrie...

9 comentarii:

Anonim spunea...

de ce sa ajunga nichita ministru?

Alexandru Gavris spunea...

Am precizat de ce in randul al doilea al postarii (in paranteza).

Anonim spunea...

da, insa intrebarea ramane. ii va lua locul altcineva la fel de competent. ai vreo indoiala cu privire la asta?

Alexandru Gavris spunea...

Am. Toti adversarii d-sale din vara aveau cel putin cate o calitate majora (dl. Oprea se pricepea la fondurile europene, d-na Schrotter avea un talent managerial indiscutabil, dl. Adomnitei avea relatii). Cu toata bunavointa, nu vad nici o asemenea calitate la dl. primar.
In plus, posibilitatea ca PSD sa isi impuna din nou un candidat ar fi extrem de redusa. Din rezultatele ultimelor alegeri reiese clar ca singurii oameni pe care socialistii pot conta la Iasi sunt d-nii Nichita si Simirad. Si chiar ei mai au, de altfel, oameni competenti (dl. Nani, spre exemplu). Asa ca, da, as avea sperante catre un primar nu foarte bun, dar macar acceptabil.

Marius Pârciu spunea...

cata rautate, domnu' gavris :)).
1. daca gigi a iesit primar, inseamna ca are niste calitati... sau ceilalti au niste defecte mult prea mari.
2. vezi vreun om care sa-l invinga in 2012? ca eu nu...

Alexandru Gavris spunea...

Marius: Daca a iesit primar, inseamna doar ca altii (dl. Oprea, spre exemplu) au avut o campanie prost gandita. Altfel cum se poate explica faptul ca d-sa a castigat, la alegerile generale, zone pe care le pierduse la locale? Si, fara sa supralicitez, Poli Iasi si Ionut Popa si-au adus aportul la victoria d-lui Nichita.
La a doua problema...ma simt tentat sa raspund ca pana in 2012 mai este... Oricum, comparativ cu alti primari din mediul urban, dl. Nichita nu se bucura de sustinere (daca nu ma insel, a fost singurul primar de oras mare care a avut nevoie de doua tururi de scrutin pentru reconfirmare). In plus, dupa cum a aratat destul de bine anul 2008, Iasul e un oras impartit si imprevizibil. Si eu ma bucur ca e asa. Unanimitatea nu miroase bine...

Alexandru Gavris spunea...

O precizare tarzie, dar necesara: nu i-am negat d-lui Nichita orice calitate, ci doar orice insusire majora (cum ar fi cele enumerate in comentariul de mai sus), esentiala pentru un primar de oras mare. Stiu ca d-sa are si anumite calitati, si chiar realizari. In 5 ani de mandat ar fi fost culmea sa nu aiba nici una.

Marius Pârciu spunea...

1. Sper ca "dreapta" (sa-i zicem asa, cu toate ca nu exista) sa gaseasca un candidat. Ar fi pacat sa nu gaseasca... din prea multe motive.
2. Calitati? Nu stiu cate are.

P.S. Nu ii tin partea lui G.N. Nu sunt fanul lui. Spuneam ca, pe langa ce ai scris, trebuie sa mai tii cont si de alte lucruri.

P.S.2. Ai grija la expresia "a aduce aportul" :D

Alexandru Gavris spunea...

Imi plac uneori eufemismele in dulcele grai de lemn :). Mai ales cand se potrivesc cu subiectul.