vineri, 31 octombrie 2008

Cum se va vota in Dacia si Alexandru?

E un colegiu interesant, acesta. Si nu atat prin profil, cat prin candidati. De la PDl, dl. Daniel Oajdea, consilier local; de la PSD, dl. profesor Doru Tompea; iar de la PNL-PNTCD, dl. Constantin Fatu. Ultimul candidat are, dupa parerea mea, cele mai mici sanse. Nu are notorietate, pe de o parte; pe de alta, PNL e slab in "cartierele de vest" (ca in mai tot municipiul Iasi). Aparent, PSD este aici castigatorul probabil; ajunge sa ne gandim la faptul ca aceasta parte a orasului i-a asigurat, se pare, d-lui Nichita succesul din vara. Mai mult, dl. Tompea este un politician influent pe plan local, el detinand si functia de presedinte al organizatiei PSD-iste municipale.
Totusi, jocurile nu mi se par atat de simple. Dl. Oajdea e un politician agresiv, care nu a ezitat pana acum sa se adreseze direct publicului (si asta in afara campaniei electorale). El stie sa comunice cu omul simplu mai degraba decat universitarul Tompea... In plus, PDL-ul are, inca, avantajul "partidului prezidential", care il face redutabil mai ales in mediul urban. Oricum, daca dl. Oajdea reuseste sa obtina un scor care sa ii permita accesul in Parlament...pazea, Nichita! Si Carlan, asijderea...

5 comentarii:

Marius Pârciu spunea...

oajdea a inceput bine campania. e tipul politicianului "urban"... stie orasul, stie multe din probleme, asta s-ar putea sa conteze.

Alexandru Gavris spunea...

Si asta e un lucru important... Tompea stie mai bine Universitatea "Petre Andrei", pe cand Oajdea e calit in confruntarea cu Nichita pe probleme locale.

Marius Pârciu spunea...

... ceea ce s-ar putea sa conteze la urne.

Alexandru Gavris spunea...

Dar, oricum, o sa fie dificil pentru Oajdea sa scoata categorii active din punct de vedere electoral, cum ar fi pensionarii, din "captivitatea" PSD.

Unknown spunea...

Si partea cea mai proasta este ca pensionarii se duc in procente surprinzator de mari la vot. Uita de boli, uita de frig... ei TREBUIE sa voteze.

Il votez pe Oajdea, orice dusman al lui Nichita e prieten bun cu mine :)