duminică, 2 noiembrie 2008

Electorale de Copou

Asta mi se pare colegiul cel mai interesant. Zona Copou-Centru-Pacurari e cea mai veche, cea mai frumoasa si cea mai dezvoltata din oras. Deci predispusa, in principiu, la votul "de dreapta"; e de remarcat faptul ca, in 2004, Centrul si Copoul au fost singurele cartiere care nu au votat Nichita. Dar tocmai asta, dupa parerea mea, complica lucrurile.
De la PDL candideaza perdantul politicii iesene din ultimii 12 ani: dl. Dan Carlan. Actualul lider al portocaliilor a candidat de trei ori, fara succes, la primarie si o data la sefia CJ. Avantajul sau este insa, aparent, votul politic; la locale, PDL a castigat fara probleme tocmai in zona in care d-sa candideaza.
De la PNL vine un candidat interesant: d-na Camelia Gavrila. Vechea sa notorietate, dobandita ca sef al ISJ, dar si faptul ca si-a inceput campania mai devreme, intr-o desfasurare de forte impresionanta, par sa o avantajeze. Dar, pe de alta parte, PNL nu e, in mediul urban, in cea mai buna forma. Rezultatul slab de la alegerile municipale o arata clar.
Exista astfel posibilitatea sa asistam la o surpriza din partea PSD. Si asta chiar daca partidul d-lui primar pare sa cedeze deliberat terenul, desemnand un candidat de mai slaba notorietate (dl. Tudor Ciuhodaru). Dar, daca nici unul dintre contracandidatii sai nu va reusi sa se detaseze, voturile se vor imparti. Si asta s-ar putea sa ii asigure un scor favorabil in colegiu. In aceasta eventualitate, este totusi putin probabil ca redistribuirea voturilor il va trimite in Parlament. Si s-ar putea ca, prin aceasta fragmentare extrema, zona veche, frumoasa si dezvoltata sa ramana fara reprezentare in forul legislativ.

3 comentarii:

Marius Pârciu spunea...

Din cate stiu, in 2004 Gara a fost singurul cartier care a votat cu Carlan (in turul II).
Cred ca lupta se va da intre Gavrila si Carlan, Tudor Ciuhodaru nefiind cunoscut ca politician.
P.S. Te trec acus in blogroll. Poate ne vedem intr-o zi la un suc/bere/cafea... :)

Alexandru Gavris spunea...

Eu imi aduc aminte de Centru si Copou...daca gresesc, sa fiu scuzat. Oricum, eu zic ca asta nu afecteaza tendinta generala a articolului.
P.S. Pentru suc/bere/cafea sunt disponibil cam oricand:). Azi, maine...cand ai timp.

Marius Pârciu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.