miercuri, 12 noiembrie 2008

Presa din Iasi

Incep cu Ziarul de Iasi. Asta e cel mai vechi, cel mai profesionist, cel mai citit...etc. Dar are o boala cu stirea negativa. Mai putin in campania electorala, insa:). Cine se indoieste sa compare editiile din octombrie cu cele din noiembrie. Sau cele din aprilie cu cele din mai... Ca sa nu fie acuzati de partizanat politic care e, oricum, destul de clar? Sau ca sa nu scoata pe nimeni prea tare din sarite?
Flacara Iasului...ambitios. In ultimul timp au inceput, la capitolul promptitudine, sa ia fata Ziarului... Dar apare destul de mult balast, inca. Tot felul de stiri pe care nu le citeste mai nimeni, mai ales la economic. Si aici partizanatul politic al unei parti din redactie este destul de clar.
Buna Ziua Iasi...ar trebui nici sa nu scriu despre acesta, poate. In ultimul timp mai gasesti, pe editie, prea putine stiri interesante. Deschiderile sunt, de multe ori, catastrofale. Din ce in ce mai mult, se transforma intr-o combinatie de tabloid si stirile de la ora 5... In rest...doar de bine!

2 comentarii:

Marius Pârciu spunea...

a carei parti din redactie? :D

vezi si www.youtube.com/watch?v=a9MP5dSFhus
E mai vechi, intre timp s-au mai schimbat unele lucruri, dar esentialul ramane valabil.

Alexandru Gavris spunea...

Hmmm...suna eufemistic, asa-i?:) Am zis o parte pentru ca nu vroiam sa dau cu parul. Oricum, ideea era ca ziarul e afiliat politic.